nieuws

Horeca bezorgt supermarkten fikse strop

Horeca

Nederlandse supermarkten hebben in toenemende mate last van horeca-ondernemers die actie-aanbiedingen opkopen. Aangezien deze producten, bijvoorbeeld bier, met een minmarge over de toonbank gaan, levert dit supermarkten een fikse strop op.

Dat schrijft het vakblad Distrifood op basis van een rondvraag onder tientallen ondernemers. Bij sommige ondernemers gaat 10 tot 20 procent van de actieomzet naar horecaondernemers die daar goedkoper kunnen inkopen dan bij hun eigen groothandel. Voor supermarkten dreigt bovendien een juridisch probleem. Voor de verkoop aan wederverkopers is een groothandelsbestemming nodig. Bovendien moet elke groothandel weten waar de handel naartoe gaat. Bedrijven als Makro en Sligro werken daarom met pasjes.

Supermarktorganisaties zeggen op de hoogte te zijn van de trend, maar hier weinig aan te kunnen doen. Het is niet aan supermarkten om klanten te vragen wat ze met hun boodschappen gaan doen.

Reageer op dit artikel