nieuws

Horeca denkt aan Bush-arrangementen

Horeca

Het korte bezoek van George Bush aan ons land afgelopen weekend heeft de horeca in Zuid-Limburg enorm gestimuleerd. Horeca en gemeenten denken hard na om het bezoek in de toekomst commercieel uit te buiten. Dat zegt woordvoerster Miriam Verbraak van de VVV Zuid-Limburg.

Verbraak: ‘Gedacht wordt aan speciale Bush-arrangementen. Over de exacte invulling van zo’n arrangement, zitten we binnenkort met horeca en gemeente om de tafel. Het is in ieder geval de bedoeling dat we voortborduren op het bezoek. Waar is Bush in Limburg geweest en wat heeft hij daar gezien?’.

Regiowoordvoerder Jules Stijnen van KHN Zuid-Limburg roept horecaondernemers op om creatief te zijn. Stijnen: ‘Van onze leden heb ik nog geen signaal gehad, maar ik kan me zo voorstellen dat er arrangementen worden gemaakt waarin de route van Bush is verwerkt. Iets van: Bush was niet in Amsterdam, niet in de bollenstreek, maar bij ons in Limburg. Ik denk dat het bezoek vooral positief is om Amerikaanse toeristen te trekken.’

Ook PvdA-Kamerlid Frans Timmermans uit Heerlen ziet het bezoek van de Amerikaanse president als een uitgelezen mogelijkheid om Limburg te promoten. ‘De hele wereld heeft gezien hoe mooi onze provincie is. Vooraf weet je nooit wat het effect van zo’n bezoek is. Maar de Eurotop in 1992 is voor Maastricht bijvoorbeeld van grote waarde geweest. Als ik in andere Europese landen vertel dat ik in Maastricht ben geboren, krijg ik daar heel veel respons op. Dat is onbetaalbaar.’

Burgemeester Nuytens van Valkenburg heette Bush vooraf welkom, al stelde hij wel één voorwaarde van diens verblijf in Château St. Gerlach in Houthem, gemeente Valkenburg.. Nuytens: ‘Valkenburg is een toeristengemeente. Hier is iedereen welkom. Dus ook Bush. Zolang hij maar toeristenbelasting betaalt.’

Reageer op dit artikel