nieuws

Horeca doet niet mee aan voedselverspilproject

Horeca

Koninklijk Horeca Nederland (KHN) doet niet mee met het project om voedselverspilling tegen te gaan. Maandagochtend meldde De Volkskrant dat KHN participeert in de strijd om een halt te roepen aan de verspilling van eetproducten.

Horeca doet niet mee aan voedselverspilproject

‘KHN doet niet mee’, meldt woordvoerster Wendy Schellens van de branchevereniging. ‘Henri Luitjes van Wageningen Universiteit heeft met De Volkskrant gespreken en Horeca Nederland genoemd als deelnemende partij. Wel hebben we contact gelegd om ons te laten informeren wat het project inhoudt’

Vanochtend stond op de voorpagina van De Volkskrant dat er een miljoenenproject is opgestart onder de naam Fresh on Demand. Het moet gaan voorzien in ‘innovatieve logistieke en ICT-oplossingen in de hele productieketen’ om zo de hoeveelheid producten die kwaliteit verliezen of de uiterste verkoopdatum bereiken, zo veel mogelijk te beperken. Verder wordt er onderzoek gedaan de duur en houdbaarheid van producten tijdens het productieproces en naar de logistiek en organisatie in de gehele keten.

Reageer op dit artikel