nieuws

Horeca dupe van valsmunters

Horeca

Diverse horecagelegenheden in Breda zijn de dupe geworden van valsmunters. Afgelopen weekend zijn in restaurants en cafés in Breda opvallend veel valse biljetten van twintig euro opgedoken. Wie die verspreider is van het valse geld, is niet bekend.

Horeca dupe van valsmunters

Vooral horeca-eigenaren op de Grote Markt zijn de dupe geworden van de valsemunters. Tot nu gaat het om ongeveer vijftien briefjes van twintig euro. Een schadepost van 300 euro.

Schade voor kroegbaas

Dat bevestigt een horeca-eigenaar met een zaak op de Grote Markt. “Vooral vrijdag en zaterdag kregen we de valse biljetten binnen. In totaal heb ik nu acht briefjes in mijn bezit”, zo meldt de kroegbaas die niet met naam genoemd wil worden.

Donkere kroeg

De valse biljetten zijn niet makkelijk van de echte te onderscheiden, vooral in een donkere kroeg komt een dergelijk biljet er makkelijker doorheen. Maar bij wat beter licht wordt duidelijk dat de briefjes wel degelijk echtheidskenmerken missen.

Zo is de zwarte balk in het midden duidelijk minder zwart dan de echte en voelt het lichter aan dan een echte. Ook de cijfers in de hoeken van het biljet vullen elkaar niet goed aan en vormen een misvormde 20. In een echt briefje sluiten de cijfers naadloos op elkaar aan.

Reageer op dit artikel