nieuws

Horeca in ‘600 machtigste Nederlanders’ van Quote

Horeca

Dertien horecamensen hebben een plaatsje veroverd in de lijst van zeshonderd machtigste Nederlanders. Het overzicht verscheen in een bijlage van het blad Quote, met de ondertitel ‘het smoelenboek van de stille macht in Nederland’. Hotel- en restauranteigenaren zorgen voor het grootste aandeel onder de dertien horecanoteringen.

Uit de lijst blijkt dat chef-kok Herman den Blijker van Restaurant De Engel graag ‘netwerkt’ met de Rotterdamse elite onder het genot van zijn wereldvermaarde truffelrisotto. Joop Braakhekke ontbreekt in dergelijke societylijsten natuurlijk niet. De 63-jarige kookgek beschikt met restaurant La Garage, op loopafstand van Het Concertgebouw, over een topnetwerklocatie.

Eerst een eigen huis, nu een eigen restaurant. Zanger René Froger heeft volgens Quote verreweg de meeste contacten in artiestenland. De 42-jarige zoon van Bolle Jan heeft een eigen netwerklocatie met zijn restaurant Oesters aan de Brink in Laren.

Kees Helder mag met zijn drie sterren eveneens niet ontbreken in ‘de lijst der gezaghebbenden’. De chef-kok van Parkheuvel legt het volgens Quote graag aan met Cas Spijkers, Ivo Opstelten en Robert Kranenborg.
Robert Kranenborg zelf keuvelt graag met Paul Fagel, Joop Braakhekke en Tom van ’t Hek. De eigenaar/chef-kok van Vossius beschikt over veel invloed en aanzien. Vandaar zijn notering.

Adriaan Gandria is een van de vertegenwoordigers van de sector hotellerie in deze lijst. In zijn Hotel de l’Europe sluiten de grote mijnheren van ons land vele deals. Ook Roberto Payer doet van zich spreken. De directeur van Hilton Hotel onderhoudt een omvangrijk netwerk waaronder Hans Hoogervorst, Xandra Brood en Connie Breukhoven. Aldus Quote.

Benoît Wesly van Applebee is volgens het blad de spil in het Limburgse netwerk. Doet dat onder andere via tv-producent Joop van den Ende en kunsthandelaar Rob Noortman.En dan in de hotelbranche zijn daar de gebroeders Tielemans van Hotel New York Groep. Via (alweer) Robert Kranenborg en Jan des Bouvrie krijgen de heersers van de Rotterdamse horeca een notering.

Noud van den Boer, algemeen directeur van Maison van den Boer, verzorgt de catering op grote evenementen. Dat maakt de 36-jarige nogal invloedrijk. Hij is de enige cateraar in de lijst.

Tot slot de drankverstrekkende horeca. Amsterdammer Rob Cohen groeide van de Febo door tot directeur van Soccer World, het voetbalcafé in de Arena in Amsterdam. Deze kroegbaas ‘netwerkt’ regelmatig met Johan Cruyff en Louis van Gaal. Eigenaar van discotheek Sinners in Heaven is Georgios Petropoulos. Vooral machtig bevonden door contacten met Marco Borsato en zijn ex Leontine Ruiters.

Reageer op dit artikel