nieuws

Horeca kansrijk bij finale Vinoloog van het Jaar 2003

Horeca

Twee van de zes finalisten van de wijnwedstrijd Vinoloog van het Jaar 2003 zijn afkomstig uit de horeca. Nog nimmer won een vinoloog uit de horeca de titel. Dit jaar is die kans aanzienlijk, zo meldt De Verenigde Vinologen Nederland (VVN) die het evenement organiseert.

Op 26 oktober strijden zes finalisten in Landgoed Duin & Kruidberg te Santpoort (nabij Haarlem) om de titel. Ronnie Brouwers is één van de horecafinalisten. Brouwer is sommelier bij Restaurant De Echoput in Hoog-Soeren (nabij Apeldoorn) en vice-winnaar van de vorige editie. ‘Hij maakt dit jaar een goede kans’, zo schat VVN-voorzitter Henk Hut de mogelijkheden in van de Arnhemmer. ‘Maar zo’n wedstrijd is net een voetbalduel. De vorm van de dag bepaalt de winnaar.’ De tweede horecafinalist is Henk Hop uit Utrecht, in het dagelijks leven assistent bedrijfsleider van het Van der Valk-hotel De Biltsche Hoek in De Bilt.

De wedstrijd Vinoloog van het Jaar 2003 is bestemd voor leden van de VVN, waarbij kwaliteitswijnen uit diverse landen aanbod komen. Aan de finale gingen drie voorrondes en een halve finale vooraf. Meer dan tachtig leden van de VVN namen deel aan de voorrondes.

Op 26 oktober strijden zes finalisten in Landgoed Duin & Kruidberg te Santpoort (nabij Haarlem) om de titel. Ronnie Brouwers is één van de horecafinalisten. Brouwer is sommelier bij Restaurant De Echoput in Hoog-Soeren (nabij Apeldoorn) en vice-winnaar van de vorige editie. ‘Hij maakt dit jaar een goede kans’, zo schat VVN-voorzitter Henk Hut de mogelijkheden in van de Arnhemmer. ‘Maar zo’n wedstrijd is net een voetbalduel. De vorm van de dag bepaalt de winnaar.’ De tweede horecafinalist is Henk Hop uit Utrecht, in het dagelijks leven assistent bedrijfsleider van het Van der Valk-hotel De Biltsche Hoek in De Bilt.

De wedstrijd Vinoloog van het Jaar 2003 is bestemd voor leden van de VVN, waarbij kwaliteitswijnen uit diverse landen aanbod komen. Aan de finale gingen drie voorrondes en een halve finale vooraf. Meer dan tachtig leden van de VVN namen deel aan de voorrondes.

Reageer op dit artikel