nieuws

Horeca Korenmarkt diep in schulden

Horeca

Meer dan de helft van de horecabedrijven op de Korenmarkt in Arnhem zit diep in de schulden. Een groot deel daarvan is zelfs technisch failliet. Dat beweert de afdeling Arnhem van Koninklijk Horeca Nederland (KHN).

Horeca Korenmarkt diep in schulden

De verontrustende berichten zijn te lezen op de website van de regionale zender Optimaal FM. Die stelt dat enkel de bierbrouwers de wankelende horecazaken overeind houden. Eén van de reden van het in zwaar weren verkeren van de horecazaken is de terugloop van het aantal bezoekers aan het Arnhemse horecaplein.

Het gaat al een tijdje niet goed met het eens befaamde De Korenmarkt. De laatste jaren komen er steeds vaker berichten naar buiten over teruglopende omzetten, slechte verstandhoudingen tussen de ondernemers onderling en gekrakeel op bestuurlijk niveau. Recent nog toonden verborgen camera’s van TV Gelderland aan dat diverse cafés allochtonen de toegang weigerden.

Reageer op dit artikel