nieuws

Horeca krijgt kunst Rijksmuseum

Horeca

Cafés, hotels en brasserieën krijgen van het Rijksmuseum in Amsterdam reproducties te leen van meesterwerken uit de collectie. Horecaondernemers op hun beurt geven gasten een speciale citymap mee die het Rijksmuseum heeft gemaakt.

Horeca krijgt kunst Rijksmuseum

De stadskaart bevat een route langs mooie hotels of bijzondere horeca, en de route naar het Rijksmuseum: ‘Want de bedoeling is dat men denkt: en nu wil ik dat schilderij, dat porselein of dat beeld in het echt zien,’ aldus een woordvoerder van het museum.

Samenwerking horeca

Het is voor het eerst dat horecabedrijven en het museum op deze manier samenwerken. De campagne, Masterpieces, moet het Rijks voor toeristen zichtbaarder maken in de stad. Door een verbouwing is het Rijksmuseum tijdelijk fors kleiner.

Brasserie

Er zijn 7500 stadskaarten verspreid. Henny Elout van café De Dokter in de Rozenboomsteeg en Beems Brasserie op het Rokin heeft The merry fiddler van Gerard van Honthorst hangen, en in de brasserie een stilleven met oesters. Gasten reageren enthousiast, zegt hij. ‘Wij geven een leuke kaart weg en zij zien het Rijksmuseum, leuk toch?’

Reageer op dit artikel