nieuws

Horeca loopt onder door wolkbreuk

Horeca

De eerste avond van het internationale vuurwerkfestival in Scheveningen is afgelast. Door een wolkbreuk kwamen op de boulevard putdeksels omhoog en begonnen riolen over te stromen. Hierdoor liepen horecazaken op de boulevard onder water.

Horeca loopt onder door wolkbreuk

Omdat het door de uitwerpselen op straat voor het publiek glibberig was geworden, werd besloten het evenement woensdag niet te laten doorgaan. Volgens de politie hadden zich, toen het om ongeveer 21.00 uur keihard begon te plenzen, zo’n 15.000 mensen op en bij de boulevard verzameld. Een uur later zouden de eerste pijlen de lucht ingaan. Er was op 30.000 belangstellenden gerekend.

Door de overvloedige regenval kregen ook horecagelegenheden op de boulevard met wateroverlast te kampen. Het hoogheemraadschap opende de spuisluizen om ongezuiverd rioolwater zo snel mogelijk op zee te lozen, aldus de politie.

De organisatie toonde zich deze week redelijk optimistisch over de weersvooruitzichten. De winnaar van vorig jaar, China, zou woensdagavond de 27e editie van het festival openen. Het evenement duurt tot en met zaterdag.

Reageer op dit artikel