nieuws

Horeca profiteert van volledige WiFi-dekking Parijs

Horeca

Als eerste metropool ter wereld krijgt Parijs een stadsbrede dekking voor draadloos internet. Cisco gaat hotspots inrichten bij bijna elk metrostation. De horeca in de Franse hoofdstad vaart er wel bij.

De antennes die door Cisco bij de stations worden neergezet, zullen een bereik hebben van zo’n honderd meter, zo bericht de Engelse nieuwssite The Inquirer. Hiermee zou Parijs complete dekking hebben.

Volgens Cisco is dit bereik groot genoeg om niet op het metrostation zelf met een laptop of pda te hoeven bivakkeren. Parijs verkeert in de gelukkige omstandigheden dat rondom de meeste stations een concentratie aan hotels, restaurants, bistro’s en bars is. Hier zullen de bezitters van laptops zich kunnen ophouden.

De antennes die door Cisco bij de stations worden neergezet, zullen een bereik hebben van zo’n honderd meter, zo bericht de Engelse nieuwssite The Inquirer. Hiermee zou Parijs complete dekking hebben.

Volgens Cisco is dit bereik groot genoeg om niet op het metrostation zelf met een laptop of pda te hoeven bivakkeren. Parijs verkeert in de gelukkige omstandigheden dat rondom de meeste stations een concentratie aan hotels, restaurants, bistro’s en bars is. Hier zullen de bezitters van laptops zich kunnen ophouden.

Reageer op dit artikel