nieuws

Horeca speelt rol in liquidatiegolf

Horeca

In de jongste golf van liquidaties in Amsterdam speelt de horeca een nadrukkelijke rol. Er zouden via een nieuw te openen horecazaak nauwe banden bestaan tussen de maandagavond geliquideerde advocaat Evert Hingst en de vandaag in Thailand vermoorde John Mieremet. Dat meldt Het Parool.

Horeca speelt rol in liquidatiegolf

Het zou hierbij gaan om een luxe Frans restaurant in de Scheldestraat in Amsterdam. De aandelen van het horecabedrijf zouden via via in handen zijn van een maatschappij op Curaçao, Brison International. Dat bedrijf zou weer toebehoren aan John Mieremet, die vanochtend werd vermoord in Thailand. Mieremet werd in 2002 al eens neergeschoten voor het kantoor van advocaat Hingst, die maandagavond voor zijn woning werd geliquideerd.

Ook rond de vermoorde vastgoedbaron Willem Endstra gaan al geruime tijd geruchten over een vooraanstaande rol in de horeca. Zo zou Endstra via allerlei BV’tjes een rol hebben gespeeld in de aankoop van het fameuze Kurhaus in Scheveningen. Bankverzekeraar ING Real Estate maakte onlangs nog bekend niet te hebben geweten dat Willem Endstra achter de koop van het luxe Kurhaus in Scheveningen zou zitten.

John Mieremet zou in het verleden één van de leiders zijn geweest van de divisie speelautomaten in de organisatie van de eveneens vermoorde Klaas Bruinsma, zo meldt internetencyclopedie Wikipedia. In 2001 werd Mieremet gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Cor van Hout, één van de ontvoerders van biermagnaat Freddy Heineken.

Reageer op dit artikel