nieuws

Horeca stelt zwarte lijst van artiesten op

Horeca

Koninklijk Horeca Nederland (KHN) is bezig met een zwarte lijst van artiesten, die regelmatig niet komen opdagen. Volgens de ondernemersvereniging zijn uitbaters het zat dat sommige muzikanten, dj’s en andere artiesten het telkens weer presteren een paar uur voor het optreden af te zeggen.

‘Het optreden gaat op het laatste moment mooi niet door. Ook al is er een contract, de ondernemer zit altijd met de gebakken peren. Hij moet aan zijn klanten uitleggen dat de beloofde artiest niet komt. Zijn zaak krijgt hierdoor een slechte naam, terwijl de ondernemer er niks aan kan doen’, vertelt directeur J. Claes van KHN.
De horecavereniging roept haar leden op notoire annuleerders aan te melden voor de zwarte lijst. De bedoeling is, dat de ondernemers straks de lijst kunnen opvragen bij KHN en voortaan kunnen gebruiken bij de keuze of ze een artiest wel of niet boeken.
Hoe vaak een artiest moet hebben afgezegd om op de zwarte lijst terecht te komen, moet KHN nog bepalen. Ook moet de vereniging nog bekijken in hoeverre zij kan onderzoeken of een annulering terecht dan wel dubieus is geweest.

Reageer op dit artikel