nieuws

Horeca ten einde raad door relschoppers

Horeca

Horecaondernemers en winkeliers in winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht vrezen dat gasten en klanten wegblijven als problemen met Marokkaanse relschoppers niet snel worden opgelost. Vandaag is er een spoedoverleg tussen ondernemers, gemeente en politie.

Al wekenlang teisteren Marokkaanse jongeren de koopavonden in het overdekte winkelcentrum in Utrecht. ‘Deze problemen kost ons, ons imago’, zegt voorzitter Jan Hagenouw van de winkeliersvereniging in De Telegraaf. ‘We hebben de afgelopen jaren met succes hard gewerkt om de overlast van zwervers en drugsverslaafden te verminderen. Ze zorgden voor een slecht imago van ons centrum. Twee incidenten met Marokkaanse jongeren en we kunnen weer opnieuw beginnen.’

Particuliere beveiligers die momenteel de orde in Hoog Catharijne in de gaten houden, zijn niet opgewassen tegen de grote groepen raddraaiers. Vooral in het overganggebied tussen het centraal station en het winkelgebied zorgen raddraaiers voor veel overlast.

Reageer op dit artikel