nieuws

Horecabaas Kooistra moet schulden pachter betalen

Horeca

De rechtbank in Assen heeft voor een doorbraak gezorgd in de reeks van rechtszaken tegen horeca-tycoon Sjoerd Kooistra. De ondernemer is aansprakelijk voor de schuld van een van zijn pachters in Groningen.

Horecabaas Kooistra moet schulden pachter betalen

Pachters van de Groningse ondernemer gaan opmerkelijk vaak failliet. De fiscus en uitkeringsinstanties hebben het nakijken. Zij blijven zitten met vorderingen. Kooistra heeft zijn pacht, die in horecakringen bekendstaat als zeer hoog, dan al binnen, meldt de Volkskrant.

In Amsterdam is aangifte gedaan tegen Kooistra. Hij wordt verdacht van fraude bij het faillissement van restaurant De Oesterbar. De gemeente heeft een onderzoek ingesteld. Critici stellen dat de pachters de pachtsom alleen kunnen betalen als zij anderen tekortdoen.

Kooistra ontkent
Kooistra zegt dat als verpachter niet verantwoordelijk te zijn voor de faillissementen. Hij bemoeit zich niet met de bedrijfsvoering en vindt zich dan ook niet aansprakelijk is voor schulden.

Reageer op dit artikel