nieuws

Horecablunder brengt cafébazen in de war

Horeca

In Boxmeer is grote verwarring ontstaan over de nieuwe sluitingstijden van kroegen en eetgelegenheden. De gemeente zette in een discussienota pardoes dat de sluitingtijden volledig los worden gelaten.

Horecablunder brengt cafébazen in de war

Het bleek om een blunder van het ambtelijke apparaat te gaan. Want het loslaten van sluitingstijden betekent dat kasteleins zelf maar moeten zien wanneer ze hun zaak dicht doen. Het voorstel leidde tot grote onrust onder horecaondernemers.

Burgemeester Van Soest van Boxmeer moest de raadscommissie Algemene Zaken vorige week bekennen dat er geblunderd is bij het opstellen van het discussiestuk. Het college wil volgens Van Soest wel degelijke een vaste sluitingstijd hanteren. Maar dit is verkeerd in de nota weergegeven, aldus Van Soest.

Volgens de jongste collegevoorstellen mogen de Boxmeerse kroegen doordeweeks een half uur langer op blijven tot 1.30 uur. Aan de sluitingstijden in het weekeinde verandert niets. Die blijft staan op 3.00 uur. De lokale horeca heeft hierover al een pricipe-akkoord bereikt met Van Soest.

Reageer op dit artikel