nieuws

Horecadichtheid in Haarlem hard gedaald

Horeca

De horecadichtheid in Haarlem is met 0,8 procent gedaald. Haarlem is qua grote steden procentueel de hardste daler. Gevolgd door Den Haag en Amsterdam.

Horecadichtheid in Haarlem hard gedaald

De horecadichtheid wordt berekend door het aantal inwoners te delen door het aantal aanwezige horecabedrijven. In Haarlem liep dat getal in 2009 terug naar 28,8, terwijl dat het jaar ervoor nog 29,6 bedroeg.

De cijfers zijn berekend door Friso Janmaat van Adhoc horecamakelaars bv die eraan toevoegt dat Haarlem met 55.000 nieuwe inwoners een sterke bevolkingsgroei kende vorig jaar en een afname van het aantal horecabedrijven.

Groningen is met een groei van een half procent de snelste groeier onder de grote steden. Janmaat: ‘De groei in Groningen ligt in lijn met de structuurvisie van de stad dat mede met horecaondernemers op markante en strategische plekken het winkelcentrum aantrekkelijker wil maken’.

De gemeente met de grootste horecadichtheid van Nederland per 10.000 inwoners is Vlieland. Gevolgd door Schiermonnikoog, Terschelling, Ameland en Valkenburg aan de Geul.

Reageer op dit artikel