nieuws

Horecahulp wees op gevaarlijke trap

Horeca

Een horecamedewerker heeft de gemeente Utrecht zes dagen voor het fatale ongeluk met een trap afgelopen zomer, gewezen op de slechte staat ervan. Tijdens het ongeval tijdens een evenement op 6 augustus kwam een 30-jarige Utrechter om het leven.

Horecahulp wees op gevaarlijke trap

Volgens een speciale commissie, die het ongeval onderzocht, had een eventuele onderhoudsbeurt naar aanleiding van de klacht het ongeval niet kunnen voorkomen, zo meldt De Volkskrant. Dit omdat het mankement met de trap pas aan het licht was gekomen wanneer de trap was losgemaakt van de kadermuur.

Strafrechtelijke vervolging
Het trapongeval vond plaats tijdens de Muzikale Botenparade in de Oudegracht. Naast een klacht van een horecamedewerker zes dagen voor het ongeval, waren er meer klachten over de slechte staat van de trap. De officier van justitie zal binnenkort bepalen of er strafrechtelijke vervolging plaatsvindt.

Zie ook:
‘Veiligheid ook verantwoordelijkheid ondernemers’ (08-08-2006)

Reageer op dit artikel