nieuws

Horecajobs populair in vakantie

Horeca

Horecajobs zijn en blijven de meest populaire vakantiebaantjes onder jongeren. Dat blijkt uit een inventarisatie van het Algemeen Dagblad. De krant vroeg jongeren en uitzendbureaus naar hun mening en ervaringen.

Horecajobs populair in vakantie

Dé klassieke jongerentrekker blijft natuurlijk de horeca, zo concludeerden de deskundigen unaniem. In een onderzoek van uitzendbureau Randstad geeft 52 procent van de jeugd aan het liefst in een restaurant, kroeg, ijssalon of strandtent te werken.

Promotiewerk, onderzoekswerk en koerierswerkzaamheden scoren eveneens goed bij de jeugd. Ook werkzaamheden die ogenschijnlijk onaantrekkelijk zijn, liggen goed in de markt. Daarbij kan gedacht worden aan bollen pellen, fruit plukken en werkzaamheden in een fabriek.

Reageer op dit artikel