nieuws

Horecamacht Rotterdamse retailers neemt toe

Horeca

Horecazaken in Rotterdam moeten rekening houden met een snelle toename van het aantal concurrenten uit de retailbranche. De havenstad gaat werken met vergunningvrije inrichtingen, waardoor winkels en andere ondernemers makkelijker horeca-activiteiten kunnen uitvoeren.

Horecamacht Rotterdamse retailers neemt toe

Dat blijkt uit de nieuwe horecanota die gisteren is gelanceerd en per 5 april ingaat. In de Horecanota 2007-2011 staat ondermeer te lezen dat slagers eenvoudiger belegde broodjes kunnen verkopen en bloemenwinkels koffie en taart mogen verstrekken.

Nauwelijks overlast
Het is voor deze niet-horecabedrijven mogelijk om zonder exploitatievergunning horeca-activiteiten uit te voeren. Tot voor kort moesten die zaken nog een exploitatievergunning hebben en aan allerlei eisen voldoen, terwijl ze nauwelijks voor overlast zorgen.

Minder regels
Centraal in het nieuwe horecabeleid in Rotterdam voor de komende vijf jaar staat een betere serviceverlening, minder regels en een grotere eigen verantwoordelijkheid voor de horeca-exploitant. De toezicht op de handhaving van de regels zal de gemeente versterken.

Nieuw in de nota is dat het beleid niet voor de komende drie jaar maar voor vijf jaar geldt. Ook wordt voor het eerst gewerkt met concrete doelstellingen en afrekenbare targets.

Reageer op dit artikel