nieuws

Horecanota moet uitgaansplein redden

Horeca

De Korenmarkt in Arnhem is een bron van zorg. Dat zegt wethouder Inez Pijnenburg van Economische Zaken over het uitgaansplein. De nieuwe horecanota Gastvrij Arnhem moet het veel geplaagde horecaplein er weer bovenop helpen.

‘De tijd dat we kazernes in de stad hadden, is al enige tijd voorbij’, stelt Pijnenburg in De Gelderlander. ‘Nu komt er veel jong publiek. De horeca moet zich meer gaan richten op ouder publiek. De serres van de horecazaken op De Korenmarkt zien er nu goed uit. Maar de verandering naar een gevarieerder aanbod heb ik nog amper gezien.’

Om het imago van De Korenmarkt op te poetsen is de gemeente in overleg getreden met Interbrew. Pijnenburg: ‘Interbrew ziet ook het belang van verbetering. De brouwer heeft als leverancier belang bij een levendig uitgaansplein en voelt zich betrokken bij De Korenmarkt.’

In de horecanota pleit de gemeente Arnhem voor nieuwe concepten, aanbod en hotels. Een jaarlijkse innovatieworkshop met horecaondernemers en brouwers moeten deze plannen gestalte geven. Ook wil de gemeente periodiek bezoekers van De Korenmarkt vragen naar hun tevredenheid.

Reageer op dit artikel