nieuws

Horecaondernemer beboet voor schenken aan jeugdigen

Horeca

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA), het onderdeel Keuringsdienst van Waren, heeft vorige week tijdens een avondinspectie in een horecagelegenheid in Apeldoorn tegen de onderneming proces verbaal opgemaakt voor het schenken van alcoholhoudende dranken aan kinderen onder de 16 jaar.

In de horecagelegenheid trad op dat moment één van de favorieten uit Idols op. Er waren circa zeshonderd jeugdigen – veelal met hun ouders- aanwezig. De controleurs constateerden dat acht kinderen onder de zestien jaar o.a. rode wodka, bessenjenever, likeur, mixen e.d. dronken.

Enkele ouders toonden weinig begrip voor het feit dat de ondernemer geen alcohol mag verstekken aan hun kinderen. Zo zagen de controleurs bijvoorbeeld dat een vader sterke drank kocht voor zijn kind. In de zomermaanden zijn meer optredens gepland van deze favorieten van Idols en ook dan zal de VWA/Keuringsdienst van Waren zal intensief controleren op het schenken van alcohol aan jeugdigen.

Reageer op dit artikel