nieuws

Horecaondernemer zet Jan Smit in voor pr dorp

Horeca

Jan Smit is een hype in caféland in de kop van Noord-Holland. Daarom organiseert Jasper Blaauw van De Oude Herberg in De Rijp een gratis optreden van zanger Jan Smit. Dit ondanks een verbod van het optreden op een plein tegenover de bar-disco.

Burgmeester Oosterop-Van Leussen verbood onlangs het optreden op het plein op 17 juli aanstaande. Vanwege de waarschijnlijk grote toeloop van mensen is het niet mogelijk de veiligheid van de bezoekers te garanderen. Aldus de burgemeester na overleg met de brandweer.

Blaauw vindt het jammer dat het optreden niet voor zijn zaak plaatsvindt, maar heeft vrede met het besluit van de burgemeester. ‘De burgemeester en brandweer hebben het gevoel dat er te veel mensen komen vanwege de enorme populariteit van Jan Smit. Dat gevoel hebben wij ook. Daarom verplaatsen we het optreden naar een grasveld van vijftig bij tachtig meter. De gemeente heeft toegezegd hieraan medewerking te verlenen.’

Aangezien rondom het grasveld niet of nauwelijks faciliteiten zijn, betekent de verplaatsing een hoop extra geregel. Zo moet er een podium komen, tapinstallaties en toiletten. ‘Ik heb te maken met extra investeringen. Maar ik heb a gezegd, en moet nu ook b zeggen. We zetten geen tent neer en hopen dus op mooi weer op 17 juli. Er moet een stroomaggregaat komen en mobiele tappunten. Met dit gratis concert zorgen wij als horecaonderneming voor een enorm goede pr voor het dorp. We steken onze nek uit en hopen break-even te draaien.’

Blaauw: ‘Jan Smit is ontzettend populair, hij is een soort hype in de Noord-Hollandse horeca. Zij nummers doen het erg goed in de kroegen. Zijn optreden zie ik als een unieke kans om mij als horecaondernemer te profileren.‘

Reageer op dit artikel