nieuws

Horecaondernemers dupe van rekenfout

Horeca

Caféhouders in de binnenstad van Groningen hebben jarenlang te veel betaald. De gemeente liet een aantal horecaondernemers precariorechten betalen over een stuk van hun eigen grond. Een alerte makelaar bracht de onbillijkheid aan het licht.

Horecaondernemers dupe van rekenfout

De Groningse makelaar John Schokker kocht onlangs zelf een pand in de uitgaansbuurt. Hij ontdekte dat een bevriende ondernemer al tien jaar onterecht honderden euro’s jaarlijks had betaald over een aantal vierkante meters voor de zaak. ‘De eerste 1,5 meter bleek bij het pand te horen, dus die heffing daarover hoefde niet betaald te worden’, aldus Schokker in De Telegraaf.

Volgens het dagblad staat de gemeente niet te springen om de fout goed te maken. Pas na een uitspraak van de rechter ging de gemeente over tot het deels terugbetalen van de onnodig betaalde bedragen.

Reageer op dit artikel