nieuws

Horecapersoneel minder vaak ziek

Horeca

Medewerkers in de horeca melden zich minder vaak ziek dan in andere sectoren. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over ziekteverzuim. Het verzuim in de sector openbaar bestuur is het hoogst.

Horecapersoneel minder vaak ziek

Het ziekteverzuim in de horeca bedroeg in 2005 2,1 procent. Dat is beduidend minder dan het landelijke gemiddelde van 4 procent. In de sector openbaar bestuur lag het verzuim vorig jaar op 5,4 procent. De sectoren landbouw en visserij, zorg, onderwijs en financiële instellingen zijn niet meegenomen.

55-plussers
Het CBS meldt dat oudere werknemers in 2005 vaker ziek thuis zaten dan het jaar daarvoor. 55-plussers zijn vaak langer ziek dan hun jongere collega’s. Daar staat tegenover dat ze zich minder vaak ziekmelden. Werknemers tot 25 jaar zijn het minst vaak ziek. Zij ‘scoren’ een ziekteverzuim van 1,6 procent.

Reageer op dit artikel