nieuws

Horecapersoneel wijst cao van de hand

Horeca

De leden van de FNV Horecabond hebben vrijwel unaniem ‘nee’ gezegd tegen het voorstel voor een nieuwe horeca-cao. De bond ontving bij de ledenraadpleging 1565 formulieren retour. Slechts acht bondsleden bleken voorstander van acceptatie van het ‘eindbod’ van Koninklijk Horeca Nederland.

Horecapersoneel wijst cao van de hand

De afwijzing komt niet als een verrassing. FNV zelf had de leden al geadviseerd om het aanbod van de hand te wijzen. Ook de werkgevers gingen al uit van een negatief oordeel van de vakbondsleden. Al voor de uitslag bekend was, werd een nieuw eindbod gedaan. Hierin wordt onder meer een loonstijging van 3,25 procent geboden in drie jaar.
Ook op een aantal andere punten is Koninklijk Horeca Nederland de vakbond aan het naderen. De vakbond vindt dat er nog volop verbeteringen nodig zijn, maar ziet in het nieuwe aanbod van KHN de mogelijkheid voor verdere gesprekken.

Reageer op dit artikel