nieuws

Horecaplafond moet minimaal 2,4 meter zijn

Horeca

Horecabedrijven moeten vanaf september een plafondhoogte hebben van minimaal 2,4 meter. Dat staat in het gewijzigde Bouwbesluit 2003, dat vanaf 1 september in werking treedt. Dat heeft het ministerie van VROM bekendgemaakt.

Met de nieuwe bepaling over de plafondhoogte wordt aangesloten op de bestaande regels in het Besluit eisen inrichtingen Drank- en Horecawet. Voor nieuwe horecagelegenheden geldt een plafondhoogte van 2,6 meter. Momenteel geldt een minimale hoogte van 2,1 meter.

Alleen als de horecalocatie een vergunning heeft die voor 1 november 2000 is verstrekt én de bedrijfsvoering niet langer dan één jaar heeft stilgelegen, dan mag van dit minimum worden afgeweken. Voor deze bedrijven geldt de hoogte die is vastgelegd in de vergunning, op voorwaarde dat de plafonds niet lager zijn dan 2,1 meter. Is dit wel zo, dan zullen ze in principe alsnog moeten worden aangepast.

Omdat dit aansluit bij de bestaande eisen uit het Besluit eisen inrichtingen Drank- en Horecawet, is de verwachting dat veel horecagelegenheden reeds aan deze nieuwe regelgeving voldoen, aldus het ministerie van VROM. Daarnaast speelt volgens woordvoerster Willemien Eikelboom ook de veiligheid mee in de ontwikkeling van het besluit.

Meer weten over in- en exterieur? Bekijk dan ons dossier op Zibb.nl/horeca.

Reageer op dit artikel