nieuws

Horecatelefoon voor cafébazen in Sint-Michielsgestel

Horeca

Cafébazen in de Brabantse gemeente Sint-Michielsgestel kunnen binnenkort bij calamiteiten rechtstreeks de dienstdoende politieagent bellen. De gemeente gaat hiervoor een speciaal telefoonnummer openen. Dit is de uitkomst van overleg tussen de gemeente, de politie en de lokale horeca.

Doel van het overleg was harde afspraken te maken over het melden van vandalisme en drugsgebruik in horecagelegenheden. Tijdens het overleg kwam het idee van de horecatelefoon aanbod. Dit systeem werkt al enige tijd succesvol in de Brabantse plaats Boxtel. Het aangekondigde horecaconvenant zal zeer waarschijnlijk 1 februari 2005 ingaan.

Verder praten de betrokken partijen nog over de sluitingstijden. Hierover is nog geen definitief besluit genomen. Voorzitter Goossens van de Afdeling Sint-Michielsgestel van Koninklijk Horeca Nederland laat in het Brabants Dagblad weten dat dit een kwestie van tijd is.

Goossens: ‘Door de week en op zondag is de sluitingstijd 01.00 uur, vrijdag en zaterdag is dat 02.00 uur. In feite is dat goed, maar het gebeurt in de winter ook vaker dat een feest tot half twee duurt. Dan lukt het niet om de zaak om twee uur leeg te hebben. Dus willen wij een soort uitlooptijd, zodat gasten rustig kunnen vertrekken. Zonder dat er langer drank wordt geschonken.’

Bij KHN afdeling Sint-Michielsgestel zijn 31 uitbaters van horecagelegenheden aangesloten. De gemeente beschikt totaal over 46 geregistreerde horecagelegenheden.

Reageer op dit artikel