nieuws

Horecatycoon gaat racewagens bouwen

Horeca

Ondanks het debacle rond Spyker is er toch weer een Nederlandse ondernemer die het waagt een autofabriek op te starten. Horecatycoon en fervent coureur Laurens Meyer neemt de handschoen op. ‘Een uit de hand gelopen hobby’.

Horecatycoon gaat racewagens bouwen

Enkele maanden geleden startte Meyer in Etten-Leur zijn raceautofabriek. Anders dan de Spyker mag de Saker van Meyers niet de weg op, de wagen is alleen voor op het racecircuit.

Meyer verdiende zijn sporen in de horeca met tientallen bedrijven van Meyer Beheer in onder meer Breda en Utrecht, en in het bestuur van KHN. De horeca is lucratiever dan auto’s bouwen, zegt Meyer in Het Financieele Dagblad. ‘Hier zal ik niet gauw rijk worden. Er verdwijnt snel veel geld in zo’n project. Je moet wel andere inkomsten hebben, anders houdt het vlug op.’

Meyer heeft een fabriek opgezet in China, waar de onderdelen worden gemaakt. ‘In Etten-Leur bouwen we ze af voor de West-Europese markt. Vanuit China willen we ze exporteren naar Australië en de Verenigde Staten.’

Twee Nederlandse raceorganisatoren waren in Duiven begonnen met het bouwen van deze wagens. Meyer heeft het nu opgepakt om verder uit te breiden.

De met de hand geassembleerde sportwagen Saker kost 42.500 euro, wat relatief goedkoop is. Op Zandvoort is de maximaal behaalde snelheid 226 kilometer per uur. De Saker gaat van nul naar 100 km per uur in 4,5 seconden.

Reageer op dit artikel