nieuws

Horecavakbeurs HorecaFair groeit

Horeca

HorecaFair, de huisbeurs van Hakvoort Professional en dochteronderneming Homint, wordt gehouden van 31 oktober tot en met 2 november in de hoofdvestiging Emmeloord. Behalve dat de keukenapparatuur voor horeca en grootkeukens in de showrooms te zien is, is er een beurscomplex waar meer dan honderd leveranciers zich presenteren.

Horecavakbeurs HorecaFair groeit

Het beurscomplex is ten opzichte van de vorige editie in 2009 met ruim 20 procent gegroeid. Er zijn nog meer workshops, wedstrijden, demonstraties en proeverijen, laat de organisatie weten.

Vaste prik is een kookwedstrijd voor leerlingkoks, met elk jaar een topkok als juryvoorzitter. Dit jaar is dit Constant Vonk, bestuurslid van de Vereniging Les Amis Gastronomiques. De bedoeling is dat de leerlingen een voor- en hoofdgerecht voor twee personen bereiden met behulp van geselecteerde ingrediënten.

De laatste beursdag komen de dagwinnaars terug om te strijden om de Gouden Garde. Nieuw is de wedstrijd pannenkoekenbakken, hét NK voor de lekkerste en origineelste pannenkoek dat gehouden wordt op de tweede beursdag.

Op het Italiëplein staan uiteenlopende leveranciers die allemaal iets met dit land te maken hebben. Uiteraard kan ook hier een wedstrijd niet ontbreken, vindt de organisatie. ‘Fedele nelle cucina Italiana’, de authentieke Italiaanse kookwedstrijd waarbij de koks een voor- en hoofdgerecht moeten bereiden. Terug van weggeweest is de wedstrijd ‘Creatief met frikandel’.

Dochteronderneming Homint, groothandel in horeca- en projectinterieur, introduceert op de beurs de Gastrobench. Deze nieuwe bankenlijn bestaat uit verschillende standaard elementen, maar kan ook op maat geproduceerd worden. Tijdens HorecaFair zijn de eerste modellen te zien.

HorecaFair is te bezoeken op maandag 31 oktober en dinsdag 1 november van 11.00 tot 18.00 uur en op woensdag 2 november van 11.00 tot 17.00 uur. Registratie kan eenvoudig via de website www.horecafair.nl .

Reageer op dit artikel