nieuws

Hospitality en toerisme-vacatures nemen toe

Horeca

Het vacatureaanbod in de sector hospitality & toerisme is vorige maand in tegenstelling tot het algemeen vacatureaanbod in ons land, fors toegenomen. In de Monster Employment Index, de maandelijkse barometer van de online arbeidsmarkt, steeg deze sector het hardst.

Hospitality en toerisme-vacatures nemen toe

In de onafhankelijke sector pluste hospitality & toerisme met 13 punten. De stijging wordt in een toelichting toegeschreven aan de voorbereidingen op het vakantieseizoen.

Achter hospitality & toerisme nam de sector onderzoek & ontwikkeling met 11 punten toe, stegen landbouw en visserij met 10 punten en klom de sector gezondheidszorg met 7 punten op de ladder.

Het algemeen vacatureaanbod in ons land blijft dalen. In maart daalde het online vacatureaanbod met 8 punten. Dit was de elfde achtereenvolgende daling van de Index. Het hardst daalden de sectoren HR (-18 punten) en financiële dienstverlening (-16 punten).

‘Het dalen van de arbeidsmarkt in verscheidene sectoren komt voort uit een periode waarin de economie krimpt, het consumentenvertrouwen daalt en bedrijven proberen stabiliteit te waarborgen met de huidige bezetting’, aldus Diana Krieger, Managing Director van Monsterboard.nl.

Reageer op dit artikel