nieuws

Hotel Crowne Plaza Amsterdam toneel kunstexpositie

Horeca

Directeur Sven Gevers van Hotel Crowne Plaza Amsterdam American in Amsterdam opent donderdag 4 september officieel de American Gallery expositie van kunstschilder Henk Veen. De expositie startte begin augustus in het hotelbedrijf aan de Leidsekade en loopt tot 30 november. Een gebeurtenis in 2002 vormt de aanleiding voor de voorliefde van Crowne Plaza voor schilderkunst.

‘Vorig jaar tijdens het honderdjarig bestaan van ons gebouw’, meldt Alexandra de Jong van Crowne Plaza Amsterdam, ‘hebben we diverse schilders uitgenodigd om een schilderij of tekening te maken van het gebouw. Dat bleek een groot succes, dus hebben we besloten dit initiatief een vervolg te geven. Eens in de vier maanden houden we een expositie.’

Zo’n veertig doeken van Henk Veen uit de American Gallery schilderijen vullen een flinke ruimte in het hotel. De 35-jarige Amsterdammer Veen is onder andere bekend als decorschilder van het tv-programma Life & Cooking.

Reageer op dit artikel