nieuws

Hotel-restaurant optie voor Vossiuspand

Horeca

Opnieuw een restaurant, mogelijk zelfs in combinatie met hotel. Wellicht een kantoor. Maar ook een winkel is een optie. Het kan alle kanten op met de nieuwe invulling van het Vossiuspand aan de Amsterdamse Hobbemakade.

Hotel-restaurant optie voor Vossiuspand

Vossius is niet meer en dus is Nedstede, eigenaar van het pand, op zoek naar een nieuwe huurder. Op z’n vroegst eind december, begin januari is bekend wat en wie het gaat worden.

Belangstelling is er volop, zegt desgevraagd Bart Maussen van Nedstede. ‘We zijn met diverse partijen in gesprek.’ Maussen heeft geen voorkeur voor de specifieke invulling. ‘Voorwaarde is dat de huur netjes wordt betaald, dat is er zoals u weet met Vossius een beetje bij ingeschoten. Een financiële waarborg is een eerste vereiste, anders doen we geen zaken.’

Een restaurant ligt het meest voor de hand, de keuken is er al? ‘Klopt, zolang het maar geen topniveau-bedrijf is. Dat is niet levensvatbaar gebleken. Ik zie meer in iets laagdrempeligs.’ Nedstede ziet ook mogelijkheden voor een combinatie van winkel-kantoor-horeca. ‘Er zijn partijen die ons benaderen en zoiets voor ogen hebben.’ Nedstede is ook in gesprek met een groep die een hotel-restaurant in het pand wil onderbrengen. Welke groep wil Maussen niet zeggen.

Reageer op dit artikel