nieuws

Hotelbrand in VS kost zes gasten het leven

Horeca

Een hotelbrand in de Verenigde Staten heeft zondagochtend het leven gekost aan zes hotelgasten. Twaalf mensen raakten gewond. Het drama deed zich voor in hotel Comfort Inn in Greenville Country in de staat Carolina. Het is nog niet duidelijk hoe de brand is ontstaan.

Volgens de brandweer brak de brand uit op de derde verdieping van het hotelcomplex waar. In het hotel waren bij het uitbreken van de brand 42 gasten aanwezig. Veel van hen sprongen uit kapot geslagen ramen of bonden lakens aan elkaar om veilig uit het brandende gebouw te komen. Onder de zes dodelijke slachtoffers waren vier vrouwen, een man en een peuter.

Volgens een woordvoerder van de brandweer dateert het gebouw uit de begin jaren tachtig uit de vorige eeuw, toen sprinklerinstallaties nog niet verplicht waren. Volgens de zegsman zou een sprinklerinstallatie het aantal slachtoffers drastisch hebben verminderd.

Volgens de brandweer brak de brand uit op de derde verdieping van het hotelcomplex waar. In het hotel waren bij het uitbreken van de brand 42 gasten aanwezig. Veel van hen sprongen uit kapot geslagen ramen of bonden lakens aan elkaar om veilig uit het brandende gebouw te komen. Onder de zes dodelijke slachtoffers waren vier vrouwen, een man en een peuter.

Volgens een woordvoerder van de brandweer dateert het gebouw uit de begin jaren tachtig uit de vorige eeuw, toen sprinklerinstallaties nog niet verplicht waren. Volgens de zegsman zou een sprinklerinstallatie het aantal slachtoffers drastisch hebben verminderd.

Reageer op dit artikel