nieuws

Hotelgasten klagen over uitblijven alarm

Horeca

Verscheidene buitenlandse toeristen en hotelgasten in Patong Beach op het Thaise eiland Phuket hebben zich beklaagd over het uitblijven van een tsunami-alarm afgelopen maandag. In The Bangkok Post van woensdag zeggen ze dat het hotelpersoneel niet waarschuwde voor een dreigende vloedgolf of dat waarschuwingen op televisie of radio alleen in het Thais te zien of te horen waren.

Hotelgasten klagen over uitblijven alarm

’Ik wist van niks over de beving bij Sumatra. Er waren geen waarschuwingen. Mijn man en ik sliepen gewoon tot in de ochtend toen we hoorden wat er was gebeurd’, aldus een Canadese toeriste.

Een Duitse toerist zegt ook niet door het hotelpersoneel te zijn gealarmeerd. Ook hij zag dat er wat loos was op de Thaise televisie, maar eenmaal in de hotellobby zag hij naar eigen zeggen alleen hotelpersoneel de benen nemen.

Volgens de krant besloten diverse buitenlanders uiteindelijk gewoon in het hotel te blijven, ook nadat ze een waarschuwing hadden ontvangen over een mogelijke nieuwe tsunami. ‘Alle Thai renden voor hun leven om me heen, maar ik ben langzaam terug gegaan naar mijn kamer en daar gebleven, want ik geloofde niet dat er weer een tsunami zou komen’, aldus een 47-jarige Duitse toerist.

Reageer op dit artikel