nieuws

Hotelier laat Balkenende rondjes fietsen

Horeca

Jan Peter Balkenende wordt ingehuurd door hotelier Henk Breukelaar. Balkenende moet op zijn fiets rondjes afleggen door de straat van het hotel. Althans, als het aan general manager Henk Breukelaar ligt.

Breukelaar doelt met zijn idee op een ultiem stukje Holland-vermaak in het enorme themahotel Orange Country aan de zonnige Turkse kust. Naast de politicus op een fiets, zorgt de hoteliers voor nog een typisch Nederlands straatbeeld in de badplaats. ‘Er loopt al een zwerver met winkelwagentje door de straten, een Turkse animator. En ik ben ook van plan om Jan Peter Balkenende als een soort Harry Potter met CDA-pet op door de straten te laten fietsen. Hoe leg je dat aan een Turkse animator uit’, aldus Breukelaar in De Telegraaf.

De gm runt het sinds mei geopende Orange Country, een volledig in Hollandse stijl ingericht vakantieresort. Zo is de receptie in het Centraal Station van Amsterdam. Het gebouw is een exacte kopie van het treinstation in onze hoofdstad. Verder beschikt het hotel over tal van verschillende gebouwen, volledig in de Nederlandse stijl. Zo zijn er de typische Amsterdamse gevels, Volendamse huisjes en is er een molen in aanbouw.

Orange Country is één van de jongste aanwinsten qua themahotels aan de alsmaar populairder wordende Turkse kust. Het hele complex heeft 35 miljoen dollar gekost. De bouw van het themahotel duurde ruim twee jaar. Veel bezoekers van het hotel zijn Nederlanders die aan de bloedhete Turkse kust graag een Hollandse omgeving wensen. Ook veel Russen bezoeken het opvallende resort. Al is de vraag of die blijven, nu bekend is geworden dat er binnenkort een themahotel ‘Kremlin’ wordt gebouwd.

Reageer op dit artikel