nieuws

Hoteliers Athene profiteren flink van Olympische Spelen

Horeca

Een hotelverblijf in het vijfsterren luxe segment in de Griekse hoofdstad Athene kost momenteel al gauw meer dan € 1.000,- per overnachting. Dat stelt horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners in een onderzoek naar kamerprijzen in hotels in Europese hoofdsteden. Hoteliers in Athene grijpen de grote toestroom van bezoekers van de Olympische Spelen massaal aan om hun prijzen fors op te voeren.

Hoteliers Athene profiteren flink van Olympische Spelen

In het vijfsterren luxe segment lopen de prijzen voor een standaardkamer op tot wel € 1.000,- per nacht in Hotel Grande Bretagne, onderdeel van de Amerikaanse keten Starwood. In Grande Bretagne logeert komende weken het Internationaal Olympisch Comité. Voor een driesterrenhotel ligt de gemiddelde prijs in Athene op € 407,-, terwijl normaal gesproken € 133,- wordt gevraagd voor een overnachting in een standaardkamer, inclusief ontbijt en exclusief belasting. Een stijging van meer dan 200 procent. In het viersterren segment is de gemiddelde kamerprijs momenteel € 617,-, ruim 160 procent meer dan normaal.

Van Spronsen & Partners belde voor het onderzoek bijna tweehonderd hotels in 22 Europese hoofdsteden. Per hoofdstad werden drie hotels benaderd, voornamelijk van internationale ketens en alle gelegen in het stadscentrum. Uit het onderzoek blijkt verder dat Ankara de goedkoopste hoofdstad is, gevolgd door Sofia en Warschau. Verder blijkt dat kamerprijzen in hotels in Boedapest door de komend weekend gehouden Formule 1 race, 10 procent hoger liggen dan normaal.

Reageer op dit artikel