nieuws

Hotelkok Merks pakt ‘herintredende’ Gouden Koksmuts

Horeca

Ronnie Merks van Golden Tulip Zaltbommel heeft de Gouden Koksmuts gewonnen. Uit handen van driesterrenkok Cees Helder kreeg de dolgelukkige Merks de gouden muts boven zijn hoofd uitgereikt in een kolkende HorecavArena in Amsterdam.

Hotelkok Merks pakt ‘herintredende’ Gouden Koksmuts

‘Ik vind het helemaal geweldig’, aldus een dolgelukkige Merks in een eerste reactie. ‘Ik heb heel erg gelet om alle schaal- en schelpdieren en het onderscheid gemaakt door op de kleuren te letten. Man, dit is super. Zo, nu eerst een glas champagne.’

Tweede bij de prestigieuze kokswedstrijd werd Waldrik Kremer van Arjan van Dijk uit Oosterhout. Marco Poldervaart van De Gastronoom in Harlingen moest genoegen nemen met een derde plaats.

Cas Spijkers
De wedstrijd werd jaren geleden voor het laatst gehouden. Bij de eerste wedstrijd na jarenlange stilte waren vijftien oud-winnaars aanwezig, waaronder de eerste winnaar Martin Willemsen (1969), Jan Hekkelman (1976) en kookfenomeen Cas Spijkers (1977).

Cees Helder
De Gouden Koksmut trok de aandacht van veel ‘horeca-vips’, zoals Joop Braakhekke, Thérèse Boer, Jeu Claes, Paul Fagel en eerder genoemde Cees Helder. Tijdens het evenement werd tevens een boekje over de geschiedenis van de kookwedstrijd gepresenteerd. Cees Helder, die in het verleden zelf niet verder kwam dan een derde prijs bij de Zilveren Koksmuts, beklemtoonde tenslotte dat het voor de kwaliteit in de keuken van groot belang is om deel te nemen aan kookwedstrijden. ‘Voor jonge koks in de Gouden Koksmuts een must.’

Reageer op dit artikel