nieuws

Hotelpersoneel ontsnapt aan ramp

Horeca

Personeel van Hotel de Walvisvaarder op Terschelling is ontsnapt aan een verkeersramp tijdens een hachelijke busrit in Spanje. De Spaanse buschauffeur bleek stomdronken en dreigde al rijdend in slaap te vallen.

Hotelpersoneel ontsnapt aan ramp

Het incident gebeurde op de weg van Barcelona naar Tourres. De 24 personeelsleden van het hotel waren in Spanje voor een bedrijfsuitje. ‘We hadden eerste niets in de gaten, tot we telkens het hoofd van de chauffeur zagen wegzakken’, aldus een ooggetuige in De Telegraaf.

De toestand van de chauffeur was zo erg dat hij alle vier de rijbanen van de weg nodig had om de bus op het asfalt te houden. De passagiers probeerden de man wakker te houden. Ze werken daarbij flink door elkaar geschud door de zwalkende bus.

De slingerende bus trof de aandacht van de politie die het voortuig met de hotelmedewerkers vervolgens liet stoppen. Bij een controle bleek de chauffeur drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben genuttigd. Hij werd direct in de boeien geslagen. Het personeel van De Walvisvaarder moest wachten op een nieuwe chauffeur die daarna de weg vervolgde.

Hotel de Walvisvaarder is één van de bekendste hotels op het toeristische eiland Terschelling en is gelegen in het dorpje Lies. Het hotel werd in 2002 door de leden van de ANWB uitgeroepen tot Hotelkampioen van het jaar.

Reageer op dit artikel