nieuws

Hotels dumpen kamers met kerst

Horeca

Hotels verlagen de kamerprijzen flink tijdens de komende kerstdagen. In Amsterdam loopt de korting op tot bijna 30 procent. De grootste ‘dumpstad’ van Europa is de Deense hoofdstad Kopenhagen.

Hotels dumpen kamers met kerst

Dat blijkt uit een onderzoek van horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners. De gemiddelde korting die Amsterdamse hotels tijdens kerst geven, bedraagt 18 procent. In Kopenhagen is dat 27,5 procent. Berlijn staat met 23,5 procent korting tweede op de Europese reductielijst, Brussel met 22,3 procent derde. Amsterdam staat vijfde.

Uit het onderzoek blijkt verder dat de kerstkorting toeneemt naarmate het sterniveau van de hotels stijgt. Bij de opgevraagde hotels in Amsterdam werden gemiddelde kortingen gemeten die variëren van 6,1 tot 29,1 procent.

Verder valt op dat Zuid-Europese hotels geen kortingen geven tijdens kerst. Sterker nog, veel hotels op de toeristische eilanden Malta en Cyprus schroeven hun kamertarieven tijdens de feestdagen juist op. Portugal, Spanje en Griekenland werken niet met kerstkortingen.

Van Spronsen & Partners Groep is een adviesbureau voor de gastvrijheids- en vrijetijdsindustrie. Het bedrijf is ruim twintig jaar actief binnen deze branche en verzorgt naast onderzoek salarisverwerking, administratieve dienstverlening en trainingen.

Reageer op dit artikel