nieuws

Hotels in Bagdad beschot

Horeca

Onbekenden hebben vrijdagachtend twee hotels en het ministerie van Olie in de Iraakse hoofdstad Bagdad beschoten met raketgranaten. Er vielen zeker twee gewonden. De daders vuurden de projectielen vanaf een ezelskar af, zo bewezen beelden van de Arabische nieuwszender al-Jazeera. De schade bleef beperkt.

Zeker acht raketgranaten troffen het Palestine Hotel en het voormalige Sheraton-hotel aan het al-Fardus (Paradijs) Plein. De beschieting was rond 07.15 uur (lokale tijd). In de hotels verblijven veel westerse journalisten en aannemers. De projectielen troffen de gebouwen tussen de zestiende en achttiende verdieping.

Gasten die vrijdagochtend uit het gebouw kwamen, spraken van veel glassplinters in de lobby van het hotel. In het Palestine hotel raakte een Amerikaanse werknemer van het Amerikaanse bedrijf KBR gewond, aldus een zegsman van het Amerikaanse leger. In het oude Sheraton viel een lichtgewonde, meldde personeel van het hotel.

Kort na de aanvallen op de hotels troffen raketgranaten ook het Iraakse ministerie van Olie, meldde de politie. Er brak brand uit, maar die kon snel onder controle worden gebracht. Het gebouw werd getroffen door acht projectielen, waarvan er twee ontploften. De schade is miniem.

Reageer op dit artikel