nieuws

Hotels in trek bij overvallers

Horeca

Overvallers kiezen steeds vaker hotels uit om toe te slaan. Vorig jaar werden 47 hotels overvallen, in 2001 waren dat er 32; een toename van bijna 50 procent. Het aantal overvallen op de totale horeca stabiliseert, zo blijkt uit cijfers die Koninklijk Horeca Nederland deze maand publiceert in haar ledenmagazine.

In totaal werden in de horeca vorig jaar 419 overvallen gemeld. Het aantal overvallen op snackbars en maaltijdbezorgers laat een snelle afname zien. Misset Horeca maakte hiervan een paar weken geleden al melding.

Cafés blijken steeds minder populair bij overvallers. Het percentage overvallers dat slaagt in hun opzet, daalt. Bij de 419 overvallen vorig jaar droop in 68 gevallen de dader zonder buit af. Het aantal overvallen dat door slechts één dader wordt gepleegd, stijgt. Het aandeel van de horeca in het totaal aantal overvallen in Nederland, neemt af. Vorig jaar vielen bij overvallen op horecabedrijven 29 gewonden. In Amsterdam vonden bij een overval op een hotel twee toevallige aanwezigen de dood.

Reageer op dit artikel