nieuws

Hotelschade door krachtige orkaan valt mee

Horeca

Hotels in en om de Mexicaanse toeristenstad Cancun melden geen gewonden of grote schade als gevolg van de krachtige orkaan Emily. De gevaarlijke orkaan teistert het Caraïbische gebied en maakt een trekkende beweging naar de noordelijke kust van Mexico.

Hotelschade door krachtige orkaan valt mee

De schade aan hotels door Emily bleef beperkt tot vallende bomen of omgewaaide verkeersborden. Het vliegveld Cancun International Airport, waar vele duizenden toeristen gebruik van maken, werkt inmiddels weer volgens schema de vluchten af.

De orkaan is ondertussen boven de warme wateren van de Golf van Mexico, waar het in kracht weer toeneemt. Emily nadert de kust van Mexicaanse staat Tamaulipas. Volgens meteorologen is Emily een gevaarlijke orkaan, klasse drie op de schaal van Saffir-Simpson, die vijf categorieën telt. De windsnelheden rondom het oog ligt boven de tweehonderd kilometer per uur.

Reageer op dit artikel