nieuws

Huis ter Duin keurt ziekenhuis

Horeca

Het luxe hotel Huis ter Duin in Noordwijk gaat de gastvrijheid van het Hoogeveense Bethesda ziekenhuis beoordelen. Dit zei voorzitter van de Raad van Bestuur W. van der Kam van het Drentse ziekenhuis woensdag.

Huis ter Duin keurt ziekenhuis

Een enquête wijst uit dat patiënten vinden dat de gastvrijheid van het ziekenhuis beter kan. Vooral de sfeer in de gangen en wachtkamers en de situatie op de parkeerterreinen moet beter.

Gebruikelijk is dat ziekenhuizen elkaar beoordelen. Van der Kam ziet meer heil in een analyse door een expert op het gebied van gastvrijheid, zoals het befaamde Noordwijkse hotel.

Expertise
De adviezen van het hotel moeten het ziekenhuis voordeel opleveren bij het binnenhalen van het zorg- en kwaliteitskeurmerk. Dit keurmerk garandeert een solide en veilige organisatie. Het Hoogeveense ziekenhuis is van plan nog meer ‘buitenstaanders’ een kijkje in hun keuken te laten nemen.

Het is niet de eerste keer dat de zorg expertise inroept van de hotelsector. Zo deed ceo Hans Kennedie van Golden Tulip vorig jaar onderzoek in diverse verpleeghuizen. Kennedie, die werd ingehuurd door staatsecretaris Ross, concludeerde dat het verstrekken van voeding aan bewoners door personeel procesmatig gebeurt zonder enige vorm van beleving.

Reageer op dit artikel