nieuws

Hulst uitvalsbasis voor toeristenstroom uit China

Horeca

Het Zeeuwse plaatsje Hulst wil profiteren van de grote stroom Chinezen die de komende jaren massaal Nederland komen bezoeken. Eigenaar Hans Beaart van Hotel Hulst wil zich met zijn bedrijf volledig richten op toeristen uit het Aziatische land. Collega-ondernemers uit het dorp dachten eerst aan een 1-aprilgrap.

Hulst uitvalsbasis voor toeristenstroom uit China

Hans Beaart is samen met zijn opvolger, zoon Jochem, naar Peking om een congres van de Sector Hotels van Koninklijk Horeca Nederland (KHN) te volgen. Dit valt samen met de opening van een kantoor van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) in de Chinese miljoenenstad.

‘We krijgen daar in Peking de unieke mogelijkheid te praten met Chinese touroperators en kunnen dus contacten leggen’, aldus Hans Beaarts in de PZC, vooraf aan de trip. ‘We willen ons hotel en de stad Hulst promoten. We willen de Chinezen doen inzien dat Hulst de ideale uitvalsbasis is voor stedentrips. Brussel, Antwerpen, Parijs, Londen en Amsterdam, het is allemaal een paar uurtjes reizen van Huls vandaan. We zijn gek als we niet zouden proberen daar een graantje van mee te pikken.’

De horecaondernemers hebben collega-ondernemers in Hulst op de hoogte gebracht van hun ambities en gevraagd mee te doen aan het promoten van Hulst in China. ‘Sommigen dachten dat het een 1-aprilgrap was, anderen kijken de kat liever even uit de boom. Maar een diamanthandelaar in Antwerpen ziet er al brood in. We zijn van zins er een succes van te maken.’

Reageer op dit artikel