nieuws

Iens.nl scoort beste in test Consumentenbond

Horeca

De website www.iens.nl is de beste on-line restaurantgids van ons land. Dat concludeert een testpanel van de Consumentenbond. Iens.nl kreeg als cijfer een 8,6. Dat is significant meer dan de nummer twee: Diervriendelijkuiteten.nl (6,8).

Het panel beoordeelde onder meer de gebruiksvriendelijkheid en informatiewaarde van de sites. Daarbij keek de jury ook naar de bereikbaarheid van de zaak, menuprijzen en de mogelijkheden wat betreft rookvrij tafelen, vegetarische gerechten, toegankelijkheid voor gehandicapten en speciale wensen van mensen met een dieet.

Derde in de ranglijst van on-line gidsen is Lekker.nl. De digitale versie van de restaurantgids kreeg een 6,0. Dat is flink minder dat de geteste printversies van de gidsen. In dat klassement voert Lekker met 7,6 de ranglijst aan. Iens kreeg een 7,4 en Michelin een 7,1.

Uitslag onderzoek websites
1. Iens.nl (8,6)
2. Diervriendelijkuiteten.nl (6,8)
3. Lekker.nl (6,0)
4. Derestaurantsite.nl (4,5)
5. Foodzoeker.nl (4,2)
6. Goeduiteten.nl (3,7)

Uitslag onderzoek restaurantgidsen
1. Lekker (7,6)
2. Iens, Restaurants van Nederland 2004 (7,4)
3. Michelin, Benelux 2004 (7,1)
4. Capitool, De beste restaurants in Nederland (6,8)
5. Iens, Restaurants voor kinderen en hun ouders (6,8)
6. Acht minuten van de snelweg (6,7)
7. De Telegraaf, Restaurantgids 2003-2004 (6,7)
8. De leukste restaurants van de dames Reiziger (6,6)
9. Buiten eten in en rond de stad (6,2)
10. ANWB, Kids kiezen restaurants (5,4)

Reageer op dit artikel