nieuws

IHG versterkt positie in China

Horeca

InterContinental Hotels Group heeft een grote slag geslagen in de Volksrepubliek China. Het hotelbedrijf heeft een contract getekend voor de exploitatie van zes grote hotels in de Chinese provincie Sichuan. Het gaat totaal om ruim 4.500 hotelkamers.

IHG versterkt positie in China

Dat melden diverse internationale media. InterContinental (IHG) sloot de deal met het Chinese Chegdu International Exhibition & Convention Group. Het gaat hierbij om twee hotels die onder de vlag komen van van InterContinental, drie vestigingen van Holiday Inn en één Express van Holiday Inn.

Met de overeenkomst verstevigt IHG de positie in China flink. Het hotelbedrijf beschikt al over vijftig hotels in het snel ontwikkelde Aziatische land. IHG wil blijven groeien in China en streeft naar 125 hotels in 2008.

Grootste deal
‘Dit is de grootste deal van IHG in China’, aldus ceo Andres Cosslett van InterContinental Hotels Group. ‘China vormt het hart van onze groeistrategie. Onze merken zijn sterk in de Aziatische regio en Holiday Inn was in 1984 al een van de eerste buitenlandse hotels in China. Deze deal onderstreept onze agressieve opmars in dit land.’

Insiders verwachten dat IHG voor een grote uitdaging staat om de hotels door vakbekwame managers aan te sturen. Het lijkt onmogelijk om dergelijke projecten alleen meet buitenlandse managers te runnen. Locale medewerkers zijn noodzakelijk. Maar die zijn veelal niet voldoende getraind. De noodzaak om in snel tempo trainingsprogramma’s op te zetten voor nieuwe mensen, neemt hierdoor sterk toe.

Eigen keuken
Sichuan is de tweede populairste provincie van China en telt 90 miljoen inwoners. De provincie in het westen van het land is geheel omringd door hoge bergen. De streek staat bekend om de vruchtbare grond en eigen keuken. De hoofdstad van Sechuan is het met 4 miljoen inwoners tellende Chengdu.

Reageer op dit artikel