nieuws

Ikea-producten sieren Keukenhof

Horeca

LISSE – Tentoonstellingsarchitecten hebben producten van het Zweedse woonwarenhuis Ikea geïntegreerd in tuinen op de Keukenhof. Onder andere een zontuin en een poptuin met Abba-muziek zijn voorzien van Ikea-artikelen.

Ikea-producten sieren Keukenhof

Keukenhof, dat op 21 maart door de Zweedse kroonprinses Victoria wordt geopend, staat dit jaar in het teken van Zweden. Het thema luidt: ‘Linnaeus 300 jaar King of Flowers’, naar de Zweedse plantkundige Carolus Linnaeus.Het thema komt terug in blauwgele beplantingen, Zweedse kunst, een Zweedse inspiratietuin inclusief sauna en een mozaïek portret van Pipi Langkous.

Saillant detail is dat Ikea onlangs in het nieuws kwam door de plannen om ook bloemen en planten te gaan verkopen. Daarmee zou Ikea de strijd met tuincentra aangaan.

Reageer op dit artikel