nieuws

Ikea werft uit België klanten Nederland

Horeca

GENT – De nieuwe vestiging van Ikea in het Belgische Gent moet nadrukkelijk ook klanten uit Zeeuws-Vlaanderen in Nederland gaan trekken. De vergunning voor de bouw van de nieuwe meubelsuper zorgt voor veel ophef in België.

Ikea werft uit België klanten Nederland

Verschillende maatschappelijke organisaties hebben vergeefs geprotesteerd tegen de komst van de Ikea aan de rand van Gent. Zo wordt gevreesd dat de binnenstad van de Vlaamse stad nog verder verpauperd door de komst van Ikea. Ondernemersorganisatie Unizo heeft berekend dat tussen de honderd en vierhonderd banen verloren gaan. De nieuwe winkel biedt echter weer werk aan zo’n vierhonderd mensen.

De winkel komt op het terrein van de Flanders Expo, waarmee verdere grote plannen zijn voor grootschalige detailhandel, een enorm bioscoopcomplex, een concertzaal en driehonderdduizend vierkante meter kantoorruimte. In totaal komen er ruim elfduizend parkeerplaatsen, die deels door Nederlanders moeten worden gevuld.

Reageer op dit artikel