nieuws

Inbev getroffen door demonstratie

Horeca

Een internationale vakbondsdemonstratie dinsdag voor het hoofdkantoor van brouwerijgroep Inbev in Leuven heeft ruim 1500 mensen op de been gebracht. Onder hen bevonden zich vijftig tot honderd Nederlanders.

Inbev getroffen door demonstratie

Inbev maakt in Nederland onder meer de merken Dommelsch en Hertog Jan. Inbev, ontstaan uit een fusie tussen het Belgische Interbrew en het Braziliaanse AmBev, is de laatste tijd keihard aan het reorganiseren. Alleen al in België dreigen vierhonderd banen te sneuvelen en gaan historische brouwerijen zoals die van Hoegaarden dicht.

De directie van InBev stuurde als voorzorgmaatregel de medewerkers van de brouwerij naar huis. Zo konden er geen relletjes ontstaan tussen werkwilligen en stakers. De staking is een protest tegen de ‘salami-tactiek’. Het concern ontslaat steeds stukje bij beetje personeelsleden en zet daarmee de vakbonden buitenspel. Sinds 1990 is het aantal Belgische werknemers bij Inbev gehalveerd.

Reageer op dit artikel