nieuws

Inboedel De Librije onder de veilinghamer

Horeca

Restaurant De Librije in Zwolle wordt geveild. De complete inhoud van het driesterrenrestaurant gaat onder de veilinghamer. Dat hebben de eigenaren Jonnie en Thérèse Boer bekendgemaakt in een videofilm die aan trouwe klanten is verstuurd.

Inboedel De Librije onder de veilinghamer

De veiling maakt deel uit van een grote verbouwing van het toprestaurant. In augustus gaat het bedrijf dicht, zodat bouwlieden de zaak onder handen kunnen nemen. In september gaan de vernieuwde Librije en de winkel met eigen producten open voor het publiek. In de winkels is onder meer olie, mosterd, dressings, geleien, azijnen en wijnen verkrijgbaar. Het aantal zitplaatsen in het restaurant blijft gelijk.

‘Alles wordt geveild’, meldt chef-kok Jonnie Boer in het vijf minuten durende filmpje. ‘Asbakken, tafelkleedjes, schilderijen, lampen. Alles doen we weg. De veiling is op 31 juli om 12.30 uur en wordt gehouden door de beroemde veilingmeester Cees Lubbers. Vanaf 10.00 uur kunnen geïnteresseerden de uitgestalde spullen bekijken.’

De Boertjes gaan zelf maar één week op vakantie en verblijven voor de rest van de maand in Giethoorn. Om zo de bouwwerkzaamheden te assisteren. Zaterdagavond 26 en zondagmiddag 27 augustus vindt de try-out plaats van de nieuwe Librije. ‘Omdat we bang zijn sterren te verliezen’, grapt de topkok over het nut van de oefensessie.

De officiële opening is op maandag 19 september om 17.00 uur met een openingsfeest. Dan wordt ook een nieuwe winkel bij het restaurant geopend.

Reageer op dit artikel